Beste roleplayers,
Vanaf 06-05-2020 hebben wij onze regels vernieuwd en verbeterd. Sommige regels waren soms onduidelijk en andere juist erg streng. Vandaar wij deze hebben herzien en aangepast waar nodig.

πŸ…‘πŸ…”πŸ…–πŸ…‘πŸ…˜πŸ…ŸπŸ…ŸπŸ…”πŸ……

– RP = Roleplay (dit wordt in Molenbeek gedaan)
– OOC = Out Of Character… Dit zijn zaken die buiten roleplay gebeuren.
– OC = In Character… Dit zijn zaken die dus in roleplay gebeuren.
– VDM = Vehicle Deathmatch… Zonder aanleiding mensen doodrijden.
– RDM = Rondom Deathmatch… Zonder RP iemand vermoorden (mes, knuppel of slaan).
– Deathmatch = Zonder aanleiding mensen dood schieten.
– FailRP = Slecht of niet kloppende roleplay waarbij iemand daadwerkelijk benadeeld wordt.
– Frituurtaal = Op het moment je in de stad ben over Out Of Character zaken spraten.Β 

Bij ons vragen wij elke inwoner zich behoorlijk te gedragen in onze openbare kanalen. Dit is zowel in Discord als op de server.

Met behoorlijk wordt bedoelt:
– Respecteer elkaar en toon deze naar elkaar
– Fatsoenlijk taalgebruik
– Niet schelden
– Juiste kanalen gebruiken voor hetgeen je nodig hebt
– Niet onnodig managment, developers en andere staffleden om hulp in kanalen of ingame aanspreken.
– Ingame via de chat geen staff om hulp vragen, gebruik hier het hulp kanaal voor in Discord of maak indien nodig een ticket aan (player report)

Bovenstaande houden wij streng onder toezicht.. Ook het ingame vragen naar staff of staff zaken is niet de bedoeling. Doe dit in de juiste kanalen in Discord maar niet in de server (in game).

πŸ…₯πŸ…”πŸ…‘πŸ…’πŸ…’πŸ…—πŸ…˜πŸ…›πŸ…›πŸ…”πŸ…πŸ…“πŸ…” πŸ…‘πŸ…πŸ…πŸ…’…

> Permanente ban.
Een permanente ban kan niet meer worden terug gedraaid in is blijvend! Deze worden uitgedeeld bij bijvoorbeeld:
– Hacking/Cheating – Een menu waar zaken mee kunnen worden ingespawned worden of aangepast worden.
– Software om zaken aan te passen in de stad (daar vallen visuals packs buiten)
(Hier valt ook onder: Mods, Trainers, Cheat Engine).

> Tijdelijke ban.
Een tijdelijke ban, is een ban waar een tijd aanvast gelegd is. Denk aan bijvoorbeeld 24 uur ban of 48 uur ban. Deze opgelegde tijd moet men uitzitten. Men kan voor de volgende zaken een tijdelijke ban krijgen:
– Schelden met K woord (of andere ziekte)
– Discrimineren/Rasisme
– VDM, RDM, FailRP
– OOC praten ingame, of in de IC kanalen van Discord.

Voor de rest berusten wij op de spelende mensen hun gezond verstand. Als men dus zelf al denkt, “dit kan niet door de beugel” doe het dan ook niet!

Als je het niet kan vinden door een opgelegde ban, ga dan niet ingame of in Discord alles vol spammen of staff aanspreken. Wij hebben een “ban appeal” op onze website die dus kan worden gebruikt/ingevuld als men het niet eens is met de opgekregen ban. In principe als men een tijdelijk ban krijgt dien je gewoon de opgegeven tijd uit te zitten, men moet dus met een goede geldige reden komen om een ban appeal aan te vragen. Vraag niet een ban appeal aan met sorry zou het niet meer doen, of kan ik niet al toegelaten worden, dit soort appeal wordt niet behandeld.

Roleplayen op zichzelf.
Wij verwachten van mensen die inloggen op onze server er BEWUST voor hebben gekozen roleplay te gaan spelen. Dit houdt in GTA-achtige praktijken niet worden toegestaan bij ons in Molenbeek. Wil je GTA-Online praktijken spelen, ga GTA-Online spelen, kies dan niet in te loggen op een Roleplay server.

OOC in de “stad”…
OOCΒ  is NIET toegestaan als je in de stad bent en de chat gebruikt…. Ook is de chat niet bedoelt voor ingame zaken vol te spammen. Hou de chat zo vrij mogelijk. Heb je iemand nodig bel of sms hem/haar. Heb je geen nummer van de desbetreffende persoon gebruik Twitter.

Vragen met betrekking tot de RP, of als je vast zit o.i.d. dient men hulp-kanaal te gebruiken in de Discord.

➊. πŸ…‘πŸ…πŸ…’πŸ…˜πŸ…’ πŸ…‘πŸ…”πŸ…–πŸ…”πŸ…›πŸ…’…

Het verbreken van basis regels doen wij in de meeste gevallen oplossen door een “aanspreking”. Doe je iets verkeerd, wij of de community spreken je aan, we gaan er dan met z’n alle ervan uit het niet meer gebeuren zal. We verwachten ook van iedereen deze de server regels gelezen hebben en weten hoe en wat.Β 
Mocht je toch “schijt” hebben aan onze regels zal het staff team gepaste maatregelen treffen. Dit kan zijn in de vorm van een tijdelijke ban (bij lichte overtredingen) en en een perma ban als je echt alle regels aan je laars lapt.

Β 

1.1 – VDM (Vehicle Deathmatch)
is niet toegestaan in Molenbeek. Geen personen doden met voertuigen, of dingen opblazen met een voertuig. (als er een goed uitgevoerde roleplay voorafgaand plaats vind zal dit met uitzondering kunnen. LET WEL op, indien hier twijfel over is zal staff altijd bepalen of het VDM was of niet).

1.2 – RDM (Random Deathmatch)
is niet toegestaan in Molenbeek. Geen personen doden zonder voorafgaande roleplay. Dit betekend zomaar schieten op mensen zonder enige vorm van roleplay niet is toegestaan men moet de tegen partij wel de kans geven een mooie RP neer te zetten. Dus een Roleplay starten om iemand willekeurig te vermoorden is niet toegestaan.

1.3 – Combat Logging
Combat loggin is niet toegestaan in Molenbeek. Onder combat logging verstaan wij dat je binnen een gaande roleplay situatie de server verlaat, bijvoorbeeld ten tijde van een gijzeling, een achtervolging, een ambulance actie of wat dan ook. Het is dan ook de bedoeling dat je bij je huis, of bij de auto garage de server verlaat. Hierdoor kom je de volgende keer ook op die locatie weer terug, en maakt het voor jezelf weer gemakkelijker.

1.4 – Breaking Character
Binnen voicechat, of op Twitter ga je NOOIT uit je character. Dit noemen we Breaking Character. Dit is dus niet de bedoeling.
Er is geen enkele reden om Breaking Character te doen.
Mocht een admin je aanspreken, dan kun je dit ook in Roleplay beantwoorden.
Mocht dit niet kunnen, dan zal een admin je altijd mee nemen naar een veilige locatie om even te babbelen zodat anderen hier geen hinder van ondervinden.

Dit geld ook in Twitter, dan wel in de IC kanalen van Discord.

1.5 – Meta Gaming
Het verkrijgen van informatie zoals bijvoorbeeld bepaalde locaties of dit te hebben gezien in een stream is niet toegestaan. Alles dient netjes binnen de roleplay uitgevonden te worden (in de stad dus). Wil je dingen weten trek dan met de juiste personen op (bijvoorbeeld wil je drugs locatie kom dan met de onderwereld in contact).Β 
Als je met meerdere mensen in een Discord kanaal zit en daar informatie krijgt verschaft mag men dit NIET gebruiken. Mocht jij verdacht worden van META Gaming, dan zul je hier een waarschuwing voor krijgen of een verbanning van de server voor een bepaalde tijd. Doe je het daarna toch weer? Dan ben je niet meer welkom in Molenbeek.

1.6 – Rijgedrag
Het is niet toegestaan GTA-style te rijden. Spring niet van bruggen af, rij niet off-road met voertuigen die niet off-road kunnen. Vlieg je met 100 uit de bocht rij dan niet verder (ook al is je voertuig niet kapot) Rij niet trappen op of af (mits men een crossmotor of zo heeft).

1.9 – Uitloggen na dood gaan bij geen hulpdiensten
Het is NIET toegestaan als er geen hulpdiensten online is en men dood is gegaan uit te loggen om zo geen spullen kwijt te raken.. Ook dan geld waardeer je leven ga hier dus goed mee om. Doe je dat toch zal een sanctie volgen, na herhaling tijdelijke tot permanente ban.

1.10 – Gebruik Repair-kits
Het gebruik maken van de repair-kits is alleen toegestaan als de ANWBΒ NIETΒ online is. Is de ANWB online dient deze te worden ingeschakeld bij schade, ongevallen etc.

1.12 – Stelen van admin/owner voertuigΒ 
Het isΒ NIETΒ toegestaan een admin of owner voertuig te stelen, ook is hetΒ NIETΒ toegestaan zonder toestemming in te stappen in het voertuig. Wordt dit toch gedaan kan dit leiden tot een ban!

1.13 – Het zien van een admin voertuig
rijdt eenΒ ADMINΒ wagen achter je met blauwe lichten aan en of sirene dient men te stoppen. Je mag niet proberen weg te rijden of te komen, je wordt dan buiten RP aangesproken en heeft niks met RP te maken. Wordt dit toch gedaan kan dit leiden tot een ban.

1.14 – Verplichte documenten
Ook in Molenbeek is het verplicht een geldige ID te bezitten. Deze is op te halen bij het gemeentehuis. Heeft men geen geldige ID kan de politie je oppakken en zelfs celstraf geven.

1.15 – Geldige documenten
Heeft men wapens of een rijbewijs behaald voor een voertuig moet men hiervoor ook een geldig bewijs van op zak hebben. Ook deze zijn bij de gemeente af te halen, uitsluitend de wapen vergunning deze is ergens anders af te halen. Dit moet men in RP achterhalen.. heb je een wapen op zak en geen licentie, rij je een voertuig maar geen rijbewijs ervoor mag de politie de wapens in beslag nemen, en je voor de ontbrekende papieren een boete geven.

1.16 – Whitelisted sleutels en keycards
Als men een whitelisted job heeft en in en gang zit of voor de overheid werkt dan krijgt je sleutels en of een cardkey om sommige locaties te kunnen betreden/af te sluiten. deze mogen onder geen enkele voorwaarden doorgegeven worden, niet uitlenen en ook niet afgepakt worden. Deze zijn van jouw!! Wordt dit toch gedaan leid dit tot een tijdelijke ban en inlevering van de sleutels of keycard. Als men na een tijdje deze weer terug krijgt en in herhaling valt, zal dit een perma ban opleveren.Β 

βž‹. πŸ…‘πŸ…žπŸ…›πŸ…”πŸ…ŸπŸ…›πŸ…πŸ…¨ πŸ…‘πŸ…”πŸ…–πŸ…”πŸ…›πŸ…’…

2.1 – Uitlokken
Het “uitlokken” van hulpdiensten is niet toegestaan. Uitlokken wordt gezien als het constant voorbij rijden bij bijvoorbeeld politie, steeds de ANWB belt voor niets of andere zaken doet om een reactie uit te lokken.
Doet men de politie toch uitlokken? Ben dan ook zo fear en blijf staan als ze je staande houden, en doe de roleplay mee. Dit geld overigens niet alleen voor hulpdiensten maar ook voor ander werk binnen Molenbeek en zelfs bij “gewone” burgers.

2.2 – Powergaming
Een gijzelaar kun je gedeeltelijk “powergamen” als dit goed wordt aangepakt in roleplay.
Voorbeeld: als iemand een wapen op iemands hoofd richt en dan typt: /me doet tyraps om, dan is dat een geldige roleplay. De tegenstander moet dan ook in alle tijden gewoon netjes meewerken en zich overgeven. In elk andere geval, als bijvoorbeeld je achter iemand gaat staan en je doet snel tyraps om is dat geen geldige roleplay meer, dit mag dan ook gemeld worden via Player-Report. Het is dan de bedoeling het “slachtoffer” de report dan indienen doet. Hierdoor kunnen staffleden ingrijpen en de roleplay “tijdelijk” stil leggen om het recht te zetten.

Powergaming is dus dat men wat uitvoert en de andere de kans geeft hier te reageren op met een leuke roleplay.. Iets snel doen zodat de ander niet meer kan reageren is dus niet toegestaan. Tyraps waren een voorbeeld, nog een voorbeeld is bijvoorbeeld bij iemand in de wagen zitten en /me pakt sleutels af doet. Dan kan de ander niet meer reageren. Doe /me probeert sleutels af te pakken dan kan de ander reageren met /me niet gezien sleutels worden afgepakt.Β 

2.3 – New life
Deze regels hebben wij wat versoepelt en aangepast!
Op het moment iemand wordt neer gestoken, doodgeschoten of bijv. van een brug gegooid dan kan de persoon ten alle tijden geholpen worden door Ambulance/politie De persoon hoeft dan NIETS te vergeten! Als de persoon geholpen is door de ambulance/politie dient naar het ziekenhuis te worden gegaan, in het ziekenhuis geeft de ambulance/politie aan hoelang jij moet genezen van je wonden. Dat kan dus uiteenlopen van 1 min, 2 minuten, 3 minuten zelfs 5 a 10 minuten etc etc. Die opgelegde tijd mag de persoon zich NIET mengen aan de roleplay waar hij/zij “knock out” is door gegaan. Je mag uiteraard wel lekker gaan chillen met vrienden of een andere roleplay gaan doen. Ambulance/politie kan je verwondingen bekijken op de plek, als je door je hoofd geschoten bent dan ben je niet meer tot leven te wekken en zalambulance/ politie je niet helpen. Dan spawn je zelf bij het ziekenhuis. Is dit het geval mag je de eerste 30 minuten NIET mee doen aan de roleplay waar je door “dood” bent gegaan. Dit geld ook voor je andere karakters als je die eventueel hebt. Het is dan niet toegestaan snel van karakter te wisselen en dan toch zich te voegen aan de roleplay waar je “dood” bent gegaan. Dit geld ook als er geen hulpdiensten beschikbaar zijn en je respawned bij ziekenhuis, dan mag men zich niet meer mengen in de aangegeven tijd in de roleplay.

2.3.1 – Uitzonderingen
Uitzonderingen zijn er uiteraard altijd, ben je dood gegaan door een fout in de stad of iemand heeft RDM, VDM gedaan dan kan dit altijd via een report. Staff zal dit dan afhandelen en oppakken. (niet in de chat altijd via report). Staff is hierin dan leidend en zal altijd aangeven je in RP moet doen. het kan ook zijn dat een stafflid het overlaat aan de ambulance/politie.

2.4 – Perma Death
Het kan ook zijn dat men ervoor kiest om zijn karakter permanent dood te laten gaan. Dit houdt wel het volgende in!!

– ALLE spullen worden verwijderd.
– Je naam wordt verwijderd
– je auto’s worden verwijderd
– Je huis wordt vrijgegeven en weer te koop/huur gezet

Je bent altijd ten alle tijden de gene die ZELF beslist dit uit te laten voeren. Soms is het dat je karakter echt niet meer verder kan door omstandigheden etc, dan is dit misschien een uitweg of nieuw begin.

BELANGRIJK!!
Als men van bijvoorbeeld hulpdiensten (politie, ambulance etc) wilt switchen naar onderwereld dan wordt er een Perma Death gedaan. men is dan dus alles kwijt bovenstaande. Dit geld ook andersom, wilt men van onderwereld naar hulpdiensten zal er ook gekozen worden voor Perma Death. Hou hier dus rekening mee als men een overplaatsing vraagt hierin. Dit is om alle informatie die je met je huidige “job” hebt bemachtigd niet meer kan en mag gebruikt worden. Ook de verkregen spullen zullen verdwijnen. Hou hier dus met switchen rekening mee!!

2.5 – Realistische Roleplay
Als je op straat ligt “knock out” en en moeten hulpdiensten voor je komen dien je mee te werken. Je dient dus de instructies op te volgen van de hulpdiensten. uiteraard kun je deze zelf een beetje beΓ―nvloeden door bijvoorbeeld bij een ongeluk te zeggen, ik heb last van me been, of ik heb bloed bij me hoofd. Hierbij beΓ―nvloed je de roleplay en dat moedigen wij ook aan. Als je met 200 km met een motor onderuit gaat, kun je uiteraard niet alleen wat schaafwonden hebben. Speel de roleplay mee, maak het uitdagend voor de hulpdiensten op een leuke manier.

2.6 – FailRP.
FailRP is ruim genomen maar zullen hier globaal een aantal zaken benoemen. Ook hier berust het gezond verstand. Denk je dit kan echt niet, doe het dan gewoon niet en laat het niet onder FailRP vallen.
– Vrienden kennissen gijzelen voor een overval
– Gigantische stunts uithalen met je voertuig. Bijv met 100 km crashen en doorrijden.Β 
– Geen hulpdienst voertuigen stelen (politie, brandweer, ambulance en anwb).

2.7 – Waardeer je leven.
Leven waarderen Je zult je leven moeten waarderen. Getrokken wapens = blijven staan, tenzij er goede roleplay is om iets anders te doen.
Ben je in de minderheid of zwakker op dat moment werk je mee… Is het bijvoorbeeld je met 2 man bent en 4 agenten willen je aanhouden dan ga je niet je wapen trekken en proberen agenten dood te schieten. Dit geld uiteraard ook andersom, houdt een agent met bijvoorbeeld nog 1 collega een auto aan (dus 2 agenten 1 auto) en daar stappen 4 mannen uit met wapens, dan gaat politie uiteraard niet hun taser of wapen trekken, dan wordt er meegewerkt. Waardeer je leven, je karakter heeft in Molenbeek zijn echte leven, dus handel ook zoals het echte leven en ga niet heldhaftig lopen doen.

2.8 – Springen van de pier
Het is niet de bedoeling van de pier af te springen, hier kan men een waarschuwing voor krijgen. Na herhaling zelfs een ban. (zie ook regel 2.6)

2.9 – 2e hands dealer voertuigen
Stelen van voertuigen die te koop staan bij de 2e hands autodealer is niet toegestaan! Doet men deze toch stelen zal er een bijpassende sanctie worden uitgedeeld. Bij herhaling zal dit kunnen leiden tot een ban.Β 

2.10 – Drank gebruik
Drankgebruik is alleen toegestaan in clubs, bars of thuis gebruik. Als men buiten op straat wordt aangetroffen met drank, mag de politie dit in beslag nemen en een sanctie uitdelen. Uitgezonderd bier en wijn, deze dranken is ook in de β€œnormale” supermarkten te koop.

2.11 – Animatie gijzelen/dragen
Tijdens de animaties van het β€œgijzelen” en β€œdragen” dien je mee te werken… Ga niet proberen te glitchen of wapens te trekken dit is zeer onrealistisch. Doet men dit toch kan dit leiden tot een tijdelijke ban.. Bij herhaling zelfs tot een permanente ban.

2.12 – Doden van strippers
Het doden van de strippers is niet toegestaan in de stripclub. Gedraag je gewoon normaal in de club. (Zie ook regel 2.6)

2.13 – Sieraden bij je dragen
Politie mag de volgende sieraden in beslag nemen.
– Horloges
– Diamanten
– Kettingen

Β 

➌. πŸ…ŸπŸ…žπŸ…›πŸ…˜πŸ…£πŸ…˜πŸ…”…

Politie is een van de meest belangrijke elementen in de stad. Zij hebben de “meeste rechten” in game en komen met de meeste mensen in aanraking. Hier zijn dus een aantal regels apart voor aangelegd.

3.1 – Het dienstwapen
Een politie geeft nooit zijn of haar dienstwapen of behorende dienstuitrusting af. Ook mag deze niet doorgegeven worden of doorverkocht. Gebeurd dit is er meteen ontslag en een verbanning van de server.
Alleen in “speciale” roleplay situaties mag een agent zijn wapen TIJDELIJK afgeven, maar een agent mag zijn leven geven voor zijn dienstwapen als de nationale veiligheid in geding komt.

3.2 – Illegale zaken al politie man/vrouw
Als men politie agent/vrouw is mag men GEEN illegale activiteiten doen. Dit geld ook als men uit dienst is! Gebeurd dit toch zal dit leiden tot ontslag bij politie.

3.3 – Huiszoekingen
Politie mag alleen huiszoekingen doen als de hoofd-commissaris dit heeft toegestaan en groen licht heeft geven. Men moet ten alle tijden de hoofd-commissaris zo volgen. Zonder zijn aanwezigheid en of goedkeuring mag er geen huiszoeking plaats vinden. Deze moet uiteraard ook in Roleplay gehaald worden. Het is niet de bedoeling men op een terrein staat en de verdachte zegt heb je huiszoeking men dat op het moment niet heeft, en 2 minuten later zonder de agent het terrein is af geweest etc zegt we hebben een huiszoeking. Ga hier realistisch mee om.

3.4 – Twitter gebruik
Let op het Twitter gebruik. Politie kan berichten via Twitter ook zien, hierom is het wijsheid om codetaal te gebruiken. Politie mag dus op berichten van Twitter handhaven en eventuele aanhoudingen/staand houdingen uitvoeren.

3.5 – Vluchten voor de politie
Het is toegestaan voor de politie te vluchten. Hou wel met onderstaande rekening als men vluchten doet.
– Politie mag niet zomaar fouilleren daar moet een goede reden voor zijn (bijvoorbeeld een daadwerkelijke aanhouding en of als een gebied is afgezet en men betreed deze toch).
– De politie ziet je meteen als verdachte als je vluchten doet. De politie voertuigen zijn allemaal voorzien van een ANPR systeem en kunnen gelijk jou kenteken en gegevens opvragen en vastzetten. Zo kan er een straf op je gezet worden en je in het gezocht kanaal komt. Hier blijf je 1 week instaan, zodat de politie de kans krijgt je alsnog je verdiende straf te geven.

De politie behoudt het recht je voertuig in beslag te nemen. Dat kan gebeuren bij bijvoorbeeld je 100% van de maximale snelheid hebt overschreven, je openstaande boetes hebt en niet betaald en als men constant voor de “fun” wegrijden doet voor de politie. Het OM is dan gemachtigd over te gaan tot inbeslagname.

3.6 – Drugs verkoop
Als de politie je een animatie ziet doen van drugs verkoop mogen zij je staande houden en eventueel fouilleren. Heb je +50.000 zwartgeld SAMEN met +10 drugs mogen zij dit in beslag nemen. Het is niet toegestaan drugs te verkopen vanaf een auto of via je huis. Doe dit netjes op straat.

➍. πŸ…žπŸ…₯πŸ…”πŸ…‘πŸ…—πŸ…”πŸ…˜πŸ…“πŸ…’πŸ…“πŸ…˜πŸ…”πŸ…πŸ…£πŸ…”πŸ……

Als overheidsdiensten worden gezien:
– Politie
– Brandweer
– Ambulance
– Anwb

4.1 – Gijzelen/overvallen hulpdiensten
Er zijn 3 overheidsdiensten die niet overvallen of gegijzeld mogen worden.
Dat is Brandweer, Ambulance en Anwb, zij kunnen eenvoudig “gelokt”worden en zijn kwetsbaar. Zij kunnen zich ook niet weren tegenover dit soort aanvallen.

4.2 – Illegale zaken
Het doen van illegale zaken is niet toegestaan tijdens diensttijd. In hun vrije tijd mogen ze doen en laten wat ze willen. Echter worden ze betrapt van illegale activiteiten doen, dan verliezen ze hun baan en worden ze ontslagen. Ook als hun baan eronder leiden doet (dus alleen maar vrije tijd spelen en illegale activiteiten) zullen zij hun baan verliezen en is er ontslag.

4.3 – Stelen van voertuigen
Het stelen van hulpdienst voertuigen is niet toegestaan. Als men achter het stuur stapt krijgt men ook 5 seconde te tijd het voertuig te verlaten. Doe je dit niet blijf je in het voertuig stappen/zitten dan zal je gekickt worden van de server. Er komt gelijk een melding bij staff, men krijgt een waarschuwing en bij herhaling een tijdelijke ban. Dit valt echter ook onder FailRP.

4.4 – Job afhankelijke items
Het is niet toegestaan om “job specifieke items” of zaken door te verkopen of af te nemen van hulpdiensten.
Voorbeelden: EHBO kits, bandages, repair-kits etc.

4.5 – RP van Ambulance is leiden
Op het moment de ambulance voor jou komt is de RP de Ambulance opzet leidend. Uiteraard kun je zelf dingen sturen of aangeven wat er is gebeurd, maar de ambu is leidend in deze RP’s. Zij bepalen of jij mee gaat naar het ziekenhuis en hoelang dit zal duren. Zie ook punt 2.5.

5 – Management
Het management van Molenbeek zorgt ervoor alles in Molenbeek gemodereerd wordt. Zij zorgen alles op rolletjes loopt en iedereen zich thuis voelt in Molenbeek. Dit betekend zij soms beslissingen maken voor andere spelers indien dat nodig is. Dit in het kader van (warn, kick of een ban).

5.1 – Eigenaren
De eigenaar van Molenbeek staat altijd 100% achter zijn management. Alle beslissingen vanuit het management zijn definitief!

5.2 – Management zijn ook “maar” mensen
Het management team zijn in eerste instantie ook maar mensen die RP spelen en willen spelen in de server. Voor hun gelden alle regels het zelfde als iedereen hier in de server. Het is dus niet toegestaan zomaar te Tp-en, reviven of iets dergelijke. Zijn ze met hun “taken” bezig zullen hun staff kleding dragen en in een staff voertuig rijden. Zij doen op dat moment niet mee aan RP en zijn dus voor staff zaken bezig.

5.3 – Een report indienen
We zijn allemaal spelende mensen die een “spel”spelen, en soms kan er wat mis lopen of dat iemand zich niet gedraagt. Men kan dan Player-report gebruiken. Ga hier serieus mee om, alles wordt serieus opgepakt en bekeken. Zit je vast in game ofzo dan kan men via de chat /report je report indienen. Typ dan niet /report HELP maar wees duidelijk. Typ bijvoorbeeld /report ik zit in me huis, dan kan een admin snel anticiperen en je helpen. Soms hebben admins ingame het druk, verwacht niet zij alla minuut voor je neus staan of je kunnen helpen. Ga dan niet lopen spammen etc, en wacht geduldig af. Loop je toch te spammen gaat het alleen maar langer duren en kan dit leiden tot een kick.

➎. πŸ…πŸ…›πŸ…–πŸ…”πŸ…œπŸ…”πŸ…πŸ…” πŸ…˜πŸ…πŸ…•πŸ…žπŸ…‘πŸ…œπŸ…πŸ…£πŸ…˜πŸ…”…

– Dit is een stad. Geen server!
– Ben je AFK? gebruik dan je F3 of F10 menu om een animatie te doen. Zet bijvoorbeeld roken aan, koffie drinken of ga ergens zitten. Ga niet een animatie van dansen etc gebruiken. (let op na 15 minuten afwezig zijn, wordt je automatisch gekickt uit de stad.
– Ga je weg? ga dan ik ga slapen of ik moet de stad uit.
– Gedraag je zoals in het echte leven, voor je karakter is het zijn echte leven hij leeft dus echt in de stad.
– Gebruike /me om aan te geven wat je doet in RP.
– Politie bureau’s, militaire basis en gevangenis mogen niet betreden worden. Tenzij je natuurlijk als voorbeeld naar het politie bureau komt om aangifte te doen of een afspraak hebt.
– Men kan tijdens karakter aanpassen en in kleding winkels hulpdienst-kleding selecteren. het is NIET de bedoeling dit aan te trekken als men geen job als hulpdienst hebben.. Wordt dit toch gedaan kan dit leiden tot een ban.
– Je bent verplicht na eerste keer inloggen je “standaard” kleding aan te passen.
– Als je iemand wilt bereiken gebruik je mobiele telefoon als je het nummer van de persoon hebt.
– Heb je een admin nodig? ga dan naar hulp kanaal
– Heb je vragen? stel ze in de juiste Discord kanalen, niet ingame.
– Als je hulpdiensten een bericht geeft je hulp nodig hebt doet dit zo gedetailleerd mogelijk. Niet van help…… nee omschrijf de kern van je benodigde hulp.
– Als je wapen draagt die groter is dan je zakken, dan heb je deze automatisch op je rug. Deze heb je dus zichtbaar bij je en dan kun je aangehouden worden en je wapen in beslag worden genomen.
– Wil je een wapen testen doe je dat op een schietbaan en niet midden in de stad.
– De Nederlandse wet is altijd leidend mits ergens anders wordt aangegeven binnen Molenbeek.
– Als men een ban heeft is het niet toegestaan via een andere account de server of Discord te joinen. Hier staat een permanente ban op.

Β 

πŸ…’πŸ…£πŸ…‘πŸ…”πŸ…πŸ…œ πŸ…‘πŸ…”πŸ…–πŸ…”πŸ…›πŸ…’…

Streamen tijdens het spelen op MolenBeekRP is toegestaan mits:

– Als men streamen doet zet in Discord een rood balletje voor je naam: :red_circle:
– Zorg ervoor mensen weten dat je streamen doet.
– Men de naam van MolenBeekRP in de titel heeft, zodat mensen op Molenbeek zoeken je stream vinden.
Als men streamt is het NIET toegestaan drugs te halen/maken dit omdat het geheime locaties zijn en dus Niet in de stream mogen blootgeven worden.
– Als men streamen doet is het NIET toegestaan de zwarte markt te bezoeken… Dit om enigszins de locatie en beschikbare items dat deze verkoopt geheim te houden.
Drugs verkopen mag, hier zijn geen vaste/geheime locaties voor en kan het aan elke willekeurige PED of Speler verkocht worden.
– streams kunnen wij willekeurig checken op misbruik, zien wij iets wat niet is toegestaan is de staf in staat een ban of waarschuwing uit te delen.
streams kunnen ook als bewijs als bijv failRP of cheating gebruikt worden. Als er wat gebeurd tijdens streamen, meld dit en wij kunnen dit dan terug kijken.Voor hulp, informatie of gewoon gezellig kletsen bij Molenbeek RP, kun je Discord joinen door op het bovenstaande logo te klikken.